• Foto Home 01
  • Foto Home 02
  • Foto Home 03
  • Foto Home 04
  • Foto Home 05

Gecertificeerd OERsterk coach 2021

Elk kind wil groot worden en meedoen aan de wereld om zich heen. Het wil worden als de grote mensen die het ziet, maar heeft daar nog niet de mogelijkheid toe. Hierdoor gaat het kind de volwassenen nadoen in het spel. Spel is dé manier om contact te maken met en deel uit te maken van de wereld.  Door spel leert een kind steeds beter hoe het er in de echte wereld aan toe gaat.  En dat is toch precies wat wij als opvoeder willen! Het kind op weg helpen naar zelfstandigheid en uiteindelijk een plek in de maatschappij.

Het betrekken van kinderen bij de echte wereld is belangrijk en leuk. Jonge kinderen leren door bezig te zijn met onderwerpen uit de echte wereld. Daarom betrekken we kinderen bij het leven van alledag; eten en drinken bijvoorbeeld. Het samen dekken van de tafel; wie zet de bordjes op tafel, hoeveel hebben we er dan eigenlijk nodig? Je ziet de kinderen samen overleggen, groeien in hun zelfvertrouwen en trots zijn op wat ze allemaal kunnen.

We gaan in op dingen waar de kinderen zelf mee komen, maar voor het uitbreiden van de taalontwikkeling is het ook belangrijk dat wij situaties aanbieden. Hierdoor wordt de kennis over de wereld uitgebreid. Die kennis helpt de kinderen om zich goed te ontwikkelen op andere terreinen. Als ze later bijvoorbeeld gaan lezen is een tekst gemakkelijker te begrijpen als ze al veel woorden en hun betekenis weten . Dat is een belangrijke factor op succes bij begrijpend lezen.

In ons kinderdagverblijf werken wij met thema’s zoals de ‘ ik ga naar de dierenarts’ , ‘ ik koop nieuwe schoenen’, ‘ wij gaan boodschappen doen’, enzovoort. Thema’s en activiteiten geven kinderen de gelegenheid om al spelend veel te leren. We nemen de kinderen mee de echte wereld in om bekende dingen te herkennen en veel nieuwe dingen te ontdekken. We gaan op uitstapje naar de schoenenwinkel, krijgen een rondleiding bij de dierenarts of gaan boodschappen doen in de supermarkt. En daarna spelen we de grote wereld na in het klein in de veilige omgeving van ons kinderdagverblijf.

Kinderdagverblijf Les Enfants
Abtswoude 19-c
2626 NC Delft
Tel. 015 262 07 20
E-mail: info@kinderopvang-lesenfants.nl
Link: LRKP

Kinderdagverblijf Les Enfants
Kalfjeslaan 70
2623 AJ Delft
Tel. 015 889 70 39
E-mail: info@kinderopvang-lesenfants.nl
Link: LRKP

BSO Les Enfants
Fuutlaan 13
2623 MX Delft
Tel. 06 39 34 49 61
E-mail: info@kinderopvang-lesenfants.nl
Link: LRKP

D.S.V. Full Speed
Kerkpolderweg 5
2625 EB Delft
Tel. 06 38167049
E-mail: info@kinderopvang-lesenfants.nl
Link:LRKP

Kantoor Les Enfants
Verlengde Spiegelmakerstraat 25
2645 LZ Delfgauw
Tel. 015 203 38 07
E-mail: info@kinderopvang-lesenfants.nl